AUKN zatražio posebnu reviziju NKBM-a

Bez autora
Jun 28 2011

Agencija za upravljanje kapitalnim investicijama države (AUKN) zahtijeva opsežnu reviziju poslova Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) o kojoj će dioničari odlučivati na skupštini 22. srpnja. Između ostalog, AUKN je zatražio pregled odobravanja kredita fizičkim i pravnim osobama kod kojih su provedeni otpisi i koji zajedno premašuju milijun eura u posljednjih 5 godina. Revidirat će se i neosigurani krediti, kao i poslovi unovčavanja i reotkupa dionica. Državna agencija također zahtijeva smjenu predsjednika nadzornog odbora Danila Topleka, predsjednika uprave Taluma, i nadzornice Alenke Bratušek iz ministarstva financija.

AUKN zatražio posebnu reviziju NKBM-aAgencija za upravljanje kapitalnim investicijama države (AUKN) zahtijeva opsežnu reviziju poslova Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) o kojoj će dioničari odlučivati na skupštini 22. srpnja.

Između ostalog, AUKN je zatražio pregled odobravanja kredita fizičkim i pravnim osobama kod kojih su provedeni otpisi i koji zajedno premašuju milijun eura u posljednjih 5 godina. Revidirat će se i neosigurani krediti, kao i poslovi unovčavanja i reotkupa dionica.

Državna agencija također zahtijeva smjenu predsjednika nadzornog odbora Danila Topleka, predsjednika uprave Taluma, i nadzornice Alenke Bratušek iz ministarstva financija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik